Autor

Bruno Kovačević rođen je 27. rujna 1967. u Zagrebu.
Pohađao je Srednju školu za jezike, kulturu i umjetnost te diplomirao na Kineziološkom fakultetu. Kao dijete trenirao je nogomet i skijanje.

Po završetku fakulteta 1992. godine počeo je raditi na hrvatskoj nacionalnoj televiziji (HRT). Prvo je bio zaposlen kao novinar i dvije godine surađivao sa CNN-om doprinoseći emisiji World Report, stvarajući priče o hrvatskim sportašima.

Godine 2002. postao je glavni urednik Sportskog odjela i tijekom sljedećih 15 godina vodio projekte na svim velikim sportskim događajima koje je HRT pratio. Od Zimskih i Ljetnih olimpijskih igara preko Svjetskih i Europskih nogometnih prvenstava. Također, bio je član tima koji je stvorio „Snježnu kraljicu“ – alpsku skijašku utrku Svjetskog kupa u Hrvatskoj. Trenutno Kovačević radi kao glavni urednik svih televizijskih kanala na HRT-u.

Posljednjih 25 godina bio je sportski komentator. Za to je vrijeme realizirao više od 2000 prijenosa sportskih događaja, radio na 10 Olimpijskih igara i stvorio nekoliko sportskih dokumentarnih filmova, nagrađivanih diljem Europe. Posebno su zapaženi filmovi o najuspješnijoj hrvatskoj sportskoj obitelji – obitelji Kostelić. Dnevnik pobjednika dobio je nagradu Međunarodnoga olimpijskog odbora u Lausanni dok je Gnothi Seauton – Upoznaj samoga sebe bio kandidiran za Oscara u kategoriji najboljeg stranog dokumentarnog filma.

U dva je navrata dobio nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora, a 2016. najpopularnije hrvatske sportske novine Sportske novosti nagradile su ga za osobit doprinos u promicanju hrvatskoga sporta. Tijekom karijere sportskoga komentatora Kovačević je skupljao sportske trivije koje su sada ugrađene u ovu dječju knjigu. Supruga mu je Matea. Ima dva sina: Reja i Rija.

Feel free to Contact us for more information.